Pepelari dobili 715 metara novog asfalta Gradonačelnik Zenica Fuad Kasumović po…

 Pepelari dobili 715 metara novog asfalta

Gradonačelnik Zenica Fuad Kasumović po…


Pepelari dobili 715 metara novog asfalta

Gradonačelnik Zenica Fuad Kasumović posjetio je jučer uspješno okončane radove na sanaciji i asfaltiranju tri kraka puta kroz Pepelare ukupne dužine 715 metara, čija je vrijednost 87.239,35 KM.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, Mjesna zajednica Pepelari najudaljenija je od Zenica i bila je stoposto zapostavljena.

“Sretan sam i zadovoljan što su se mještani koji su nekada ovdje živjeli počeli vraćati u Pepelare, a sve zbog unapređenja uslova života na kojima radimo otkako sam gradonačelnik. Kontinuirano ulažemo u Pepelare, a posebno me raduje da je to sada kada nije izborna godina. Činjenica, postoje još neka dva kilometra neasfaltirana, koje Autoceste već drugu godinu nikako da završe, ali Pepelari su dobili i ostale normalne uvjete za život kao što su rasvjeta i sve su im ulice uređene. Ovo je vazdušna banja i ovdje je prelijepo živjeti, a sve urađeno ima efekta, što dokazuje i povratak ljudi na ovaj prostor”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Radove na sanaciji i asfaltiranju puta kroz Šešečare, a nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke radove, izvela je firma “Dobojputevi” d.d. Doboj Jug.


Izvor:Gradska uprava Zenica FB