”Maskenbal u šumi” naziv je radionice sa roditeljima i djecom, održane u vrtić…

 ”Maskenbal u šumi” naziv je radionice sa roditeljima i djecom, održane u vrtić…


”Maskenbal u šumi” naziv je radionice sa roditeljima i djecom, održane u vrtiću ”Dunja”. Ovo zanimljivo druženje započelo je izvedbom brojalice ”Poš’o medo u dućan” uz korištenje Orfovog instrumentarija a nastavilo se druženjem kroz izradu maski šumskih životinja.

Roditelj u vrtiću je projekat JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica koji ima za cilj aktivnije uključivanje roditelja kao najvažnijeg partnera u odgoju i obrazovanju djeteta u rad vrtića kroz izgrađivanje zdravog, partnerskog odnosa koji podrazumijeva obostrano poštovanje, uvažavanje, srdačnost i spremnost za suradnju.
Uloga roditelja neprocjenjiva je u odgoju i obrazovanju djeteta. Kroz svoju prisutnost, podršku i aktivno učešće, roditelji imaju priliku da oblikuju budućnost svoje djece i doprinesu njihovom sveukupnom razvoju, ali i razvijaju i jačaju svoje roditeljske kompetencije.
Projekat će se realizirati u vrtićima Ustanove kroz dvije aktivnosti:
Roditelj animator u vrtiću – uz pomoć odgajatelja roditelj će osmisliti aktivnost ili radionicu s djecom na različite teme. Aktivnosti će se provoditi kontinuirano tokom godine.
Radionice sa roditeljima – kreativne, edukativne, plesne i druge radionice sa roditeljima koje će se realizirati jednom mjesečno u vrtićima i na kojima će učestvovati djeca i roditelji.
Izvor:Gradska uprava Zenica FB