Gradska uprava Zenica putem Odsjeka za protokol i informisanje poslala je saopće…

 Gradska uprava Zenica putem Odsjeka za protokol i informisanje poslala je saopće…


Gradska uprava Zenica putem Odsjeka za protokol i informisanje poslala je saopćenje za javnost koje prenosimo u cjelosti.
“Još jedna “pogreška” kantonalnog pravosuđa ZDK-a
Rješenjem Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine broj: 04 0 K 012115 23 Kž 4 od 19.02.2024. godine ukinuto je Rješenje Kantonalnog suda u Zenici broj: 04 0 K 012115 23 Kv 9 od 17.11.2023. godine po žalbi Gradskog pravobranilaštva.
U razlozima ukidanja tog Rješenja Kantonalnog suda navodi se da je Sud u postupku donošenja Rješenja povrijedio načelo jednakog tretmana stranaka i branilaca što znači da je Sud dužan svakoj strani pružiti jednake mogućnosti u pogledu pristupa dokazima i njihovom izvođenju. U postupku odlučivanja o ukidanju privremene mjere raspolaganja nekretninom “autobuske stanice” u vlasništvu Grada Zenica 1/1, Sud je “propustio” da prijedlog stečajnog upravnika JKP “Zenicatrans – prevoz putnika” d.d. dostavi Gradu Zenica na izjašnjavanje.
Ovo je još jedan primjer pristrasnog postupanja Kantonalnog suda u postupcima protiv Grada Zenica i gradonačelnika Fuada Kasumovića koji je prepoznat i otklonjen odlukom najviše sudske instance Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine i “pogreške” kantonalnog pravosuđa.”


Izvor:Gradska uprava Zenica FB