ČIŠĆENJE NISKOG RASTINJA I PROKRES OKO ZIDINA TVRĐAVE VRANDUK U proteklih nekol…

 ČIŠĆENJE NISKOG RASTINJA I PROKRES OKO ZIDINA TVRĐAVE VRANDUK

U proteklih nekol…


✅ČIŠĆENJE NISKOG RASTINJA I PROKRES OKO ZIDINA TVRĐAVE VRANDUK✅

U proteklih nekoliko dana, uposlenici JU Muzej grada Zenice, sa još nekoliko aktivista očistili su prostor oko zidina tvrđave i na području zvanom “mala kulica” na vrhu sela.

Dugi niz godina nije se čistio prostor oko zidina same tvrđave, te je šiblje, granje i nisko rastinje umanjilo vidljivost i ljepotu naše tvrđave. Da to ne ostane tako pobrinuli su se Vernes Menzilović, Hasan Šehić i Munir Menzilović koji su vrijedno radili nekoliko dana kako bi očistili prostor izvan zidina tvrđave Vranduk.

Oni su isjekli nisko rastinje koje je zaklanjalo pogled, očistili smeće, te uklonuli oronula stabla koja su predstavljala opasnost. Osim toga na lokalitetu zvanom “mala kulica” ili vidikovac, očistili su prostor kako bi se tu moglo doći, a u budućnosti se planira izgradnja staze do male kulice, pristupnih stepenica, te postavljanje klupa za sjedenje.

Također su zamjenjeni i neispravni reflektori koji su osvjetljavali zidine tvrđave, tako da će ona ponovo da zasija u punom kapacitetu.

Zahvaljujemo se ovim vrijednim ljudima koji su pokazali istinski primjer patriotizma i rada za lokalnu zajednicu, bez ikakve naknade, već da nam svima bude ljepše i bolje.
Izvor:Gradska uprava Zenica FB